Et ekte norsk herregårdsmåltid!

Vårt matkonsept er inspirert av Herregårdsmåltidene som ble servert på norske storgårder i siste halvdel av 1800-tallet. Disse ble tilberedt med norske råvarer som var ferske, syltede eller røkt i kombinasjon med spennende råvarer fra utlandet fraktet hjem med seilskuter. All mat fremstilles på vårt eget kjøkken og består bare av det beste som kan oppdrives. Våre dyktige kokker skaper egen personlighet og kreativitet i sin matlagning – skal vi kalle den norsk eller fransk?

Lunsj serveres fra 12.00 – 15.00 (lørdag/søndag fra kl. 13.00) 

Sett av litt tid til lunsj med et besøk på Værtshuset, enten det være seg kunder, ansatte, familie eller venner. Vi garanterer en avstressende og velsmakende pause fra en hektisk hverdag. La våre dyktige kokker anrette en lunsjtallerken som gir deg fornyet kraft og friskt mot til å fortsette dagen. 

Á la Carte fra 15.00

I vår à la carte-meny finner du 1 til 6 retters måltider – og vi anbefaler vår vinmeny hvor vertskapet har valgt ut et antall utsøkte viner.

LUNSJ

kl 12-14

DAGENS 3-RETTERS

3 Retter 585,-

Sitronmarinert laks

Serveres med redikk, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se,e)

Eller

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

Grillet ishavsrøye med estragonsaus

Serveres med asparges, sellerirot, gulrot og potetpuré (f,e,m)

Eller

Kalvefilet med bearnaisesaus

Serveres på mandelpotetpuré med glaserte gulrøtter, spinat og erter (m,f)

Creme brulèe med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

Eller

Modne oster

Serveres med husets valnøttbrød (g,n,m)

SALAT OG SMÅRETTER

Rødbetecarpaccio

Serveres med chevre, pinjekjerner og ruccola (m,n)

250,-

Pepret elgcarpaccio

Serveres med ruccula, pinjekjerner, majones, Holtefjell-ost fra Eiker (m,f,e,se)

250,-

Lun salat med kylling

Serveres med mango, avokado og kremet vinaigrette, HoltEfjellost (m,se)

250,-

Tapastallerknen

Serveres med Serranoskinke, salami og Manchego ost, oliven og salte mandler (e,se) STOR 350,-

250,-

Jægersmørbrød

Stekt reinsdyrfilet med skogsoppstuing og tyttebær (g,m)

270,-

Sitronmarinert laks

Serveres med redikk, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se,E)

250,-

Skagenrøre

Servers på nybakt surdeigsbrød (g,m,e,s,f)

250,-

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

FISK

Grillet ishavsrøye med estragonsaus

Serveres med asparges, sellerirot, gulrot og potetpuré (f,e,m)

340,-

Piggvar og hummerfrikassè i dillsaus

Serveres med spinat, asparges og nypoteter (f,m,s)

350,-

KJØTT

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

350,-

Kalvefilet med bearnaisesaus

Serveres på mandelpotetpuré med glaserte gulrøtter, spinat og erter (m,f)

350,-

DESSERT

Liten dessert

En kule hjemmelaget is eller sorbet med sjokoladesaus (m,e)

120,-

Melkesjokolademousse

Serveres med hylleblomst-is, pistasj og bringebær (m,e)

155,-

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

155,-

Modne oster

Serveres med husets valnøttbrød (g,n,m)

175,-

Creme brulèe med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

155,-

KJØKKENSJEFENS MENY

A LA CARTE

3 Retter 695,- / Vinpakke 695,- | 4 Retter 795,- / Vinpakke 795,- | 5 Retter 855,- / Vinpakke 855,- | 6 Retter 895,- / Vinpakke 895,-

Kongekrabbe

Serveres med ramsløk, fennikel og lakserogn (m,s)

Eller

Pepret elgcarpaccio

Serveres med ruccola, pinjekjerner, Holtefjellost fra Eiker og olivenolje(m,e,f)

Piggvar og hummerfrikassè med dillsaus

Serveres med spinat, asparges og ny poteter (f,m,s)

Eller

Kalvefilet med morkelsaus

Serveres med nykål, sommergrønnsaker og stekte nypoteter (m)

Modne oster

Serveres med hjemmelaget syltetøy og husets valnøttbrød (m,g,n)

Eller

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

FORRETTER

Rødbetecarpaccio

Serveres med chevre, pinjekjerner og ruccola (m,n)

250,-

Tapastallerknen

Serveres med Serranoskinke, salami og Manchego ost, oliven og salte mandler (e,se) STOR 350,-

250,-

Sitronmarinert laks

Serveres med reddiker, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se)

250,-

Pepret elg carpaccio

Serveres med ruccola, pinjekjerner, Holtefjell-ost fra Eiker og olivenolje (m,e,f)

250,-

Kongekrabbe

Serveres med ramsløk, fennikel og lakserogn (m,s)

250,-

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

FISK

Piggvar og hummerfrikassè i dillsaus

Serveres med spinat, asparges og nypoteter (f,m,s)

390,-

Grillet ishavsrøye med potetpurè

Serveres med brokkolini, sukkererter og estragonsaus (f,m)

380,-

KJØTT

Kalvefilet med morkelsaus

Serveres med nykål, sommergrønnsaker og stekte nypoteter (m)

410,-

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

410,-

DESSERT

Liten dessert

En kule hjemmelaget is eller sorbet med sjokoladesaus (m,e)

120,-

Melkesjokolademousse

Serveres med hylleblomst-is, pistasj og bringebær (m,e)

155,-

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

155,-

Crème brûleè med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

155,-

Modne oster

Serveres med hjemmelaget syltetøy og husets valnøttbrød (m,g,n)

175,-

GRILLMENY

Kun utendørs

Ytrefilet av reinsdyr (200 gr)

Grill serveres med salat og ovnsstekte poteter og saus

450,-

Biff av kalv indrefilet (200 gr)

Grill serveres med salat og ovnsstekte poteter og saus

400,-

JULELUNSJ

DAGENS 3-RETTERS LUNSJ

3 Retter 585,-

Akevitt-gravet ørret

Serveres på spinat med sennepsaus

Eller

Kremet hummersuppe

Tilsmakt Cognac (m)

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

Eller

Juletorsk med pinjekjerne- og persilletopping

Serveres på mandelpotetpuré, glaserte gulrøtter, erter og smørsaus

Gammeldags karamellpudding med krem

Serveres med karamellsaus og marinerte bær

SALAT OG SMÅRETTER

Kremet hummersuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

Elgcarpaccio med holtefjellost fra Eiker

Serveres med ruccola og pinjekjerner og Worchestershire-majones (f,m,e,se,n)

250,-

Julesalat med hummer og andelever

Serveres på rød rabarbrasalat med avokado, asparges og syrlig majones (s,e,se,f)

270,-

Lun salat med kylling og ristet spekeskinke

Serveres med mango, avokado og kremet vinaigrette (m,se)

250,-

JULE A LA CARTE

LUNSJ

kl 12-14

DAGENS 3-RETTERS

3 Retter 585,-

Sitronmarinert laks

Serveres med redikk, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se,e)

Eller

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

Grillet ishavsrøye med estragonsaus

Serveres med asparges, sellerirot, gulrot og potetpuré (f,e,m)

Eller

Kalvefilet med bearnaisesaus

Serveres på mandelpotetpuré med glaserte gulrøtter, spinat og erter (m,f)

Creme brulèe med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

Eller

Modne oster

Serveres med husets valnøttbrød (g,n,m)

SALAT OG SMÅRETTER

Rødbetecarpaccio

Serveres med chevre, pinjekjerner og ruccola (m,n)

250,-

Pepret elgcarpaccio

Serveres med ruccula, pinjekjerner, majones, Holtefjell-ost fra Eiker (m,f,e,se)

250,-

Lun salat med kylling

Serveres med mango, avokado og kremet vinaigrette, HoltEfjellost (m,se)

250,-

Tapastallerknen

Serveres med Serranoskinke, salami og Manchego ost, oliven og salte mandler (e,se) STOR 350,-

250,-

Jægersmørbrød

Stekt reinsdyrfilet med skogsoppstuing og tyttebær (g,m)

270,-

Sitronmarinert laks

Serveres med redikk, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se,E)

250,-

Skagenrøre

Servers på nybakt surdeigsbrød (g,m,e,s,f)

250,-

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

FISK

Grillet ishavsrøye med estragonsaus

Serveres med asparges, sellerirot, gulrot og potetpuré (f,e,m)

340,-

Piggvar og hummerfrikassè i dillsaus

Serveres med spinat, asparges og nypoteter (f,m,s)

350,-

KJØTT

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

350,-

Kalvefilet med bearnaisesaus

Serveres på mandelpotetpuré med glaserte gulrøtter, spinat og erter (m,f)

350,-

DESSERT

Liten dessert

En kule hjemmelaget is eller sorbet med sjokoladesaus (m,e)

120,-

Melkesjokolademousse

Serveres med hylleblomst-is, pistasj og bringebær (m,e)

155,-

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

155,-

Modne oster

Serveres med husets valnøttbrød (g,n,m)

175,-

Creme brulèe med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

155,-

KJØKKENSJEFENS MENY

A LA CARTE

3 Retter 695,- / Vinpakke 695,- | 4 Retter 795,- / Vinpakke 795,- | 5 Retter 855,- / Vinpakke 855,- | 6 Retter 895,- / Vinpakke 895,-

Kongekrabbe

Serveres med ramsløk, fennikel og lakserogn (m,s)

Eller

Pepret elgcarpaccio

Serveres med ruccola, pinjekjerner, Holtefjellost fra Eiker og olivenolje(m,e,f)

Piggvar og hummerfrikassè med dillsaus

Serveres med spinat, asparges og ny poteter (f,m,s)

Eller

Kalvefilet med morkelsaus

Serveres med nykål, sommergrønnsaker og stekte nypoteter (m)

Modne oster

Serveres med hjemmelaget syltetøy og husets valnøttbrød (m,g,n)

Eller

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

FORRETTER

Rødbetecarpaccio

Serveres med chevre, pinjekjerner og ruccola (m,n)

250,-

Tapastallerknen

Serveres med Serranoskinke, salami og Manchego ost, oliven og salte mandler (e,se) STOR 350,-

250,-

Sitronmarinert laks

Serveres med reddiker, vårløk og syltet sennepsfrø (f,se)

250,-

Pepret elg carpaccio

Serveres med ruccola, pinjekjerner, Holtefjell-ost fra Eiker og olivenolje (m,e,f)

250,-

Kongekrabbe

Serveres med ramsløk, fennikel og lakserogn (m,s)

250,-

Kremet kongekrabbesuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

FISK

Piggvar og hummerfrikassè i dillsaus

Serveres med spinat, asparges og nypoteter (f,m,s)

390,-

Grillet ishavsrøye med potetpurè

Serveres med brokkolini, sukkererter og estragonsaus (f,m)

380,-

KJØTT

Kalvefilet med morkelsaus

Serveres med nykål, sommergrønnsaker og stekte nypoteter (m)

410,-

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

410,-

DESSERT

Liten dessert

En kule hjemmelaget is eller sorbet med sjokoladesaus (m,e)

120,-

Melkesjokolademousse

Serveres med hylleblomst-is, pistasj og bringebær (m,e)

155,-

Rabarbra med mandelkake

Serveres med syltet rabarbra, rabarbrasorbet og sitronkrem (e,g,m)

155,-

Crème brûleè med friske jordbær

Serveres med karamellsaus og jordbærsorbet (m,e)

155,-

Modne oster

Serveres med hjemmelaget syltetøy og husets valnøttbrød (m,g,n)

175,-

GRILLMENY

Kun utendørs

Ytrefilet av reinsdyr (200 gr)

Grill serveres med salat og ovnsstekte poteter og saus

450,-

Biff av kalv indrefilet (200 gr)

Grill serveres med salat og ovnsstekte poteter og saus

400,-

JULELUNSJ

DAGENS 3-RETTERS LUNSJ

3 Retter 585,-

Akevitt-gravet ørret

Serveres på spinat med sennepsaus

Eller

Kremet hummersuppe

Tilsmakt Cognac (m)

Rosastekt reinsdyrsfilet med fløtesaus

Serveres med glassert gulrot, stekt sopp, potetpurè og tyttebær (m,sel)

Eller

Juletorsk med pinjekjerne- og persilletopping

Serveres på mandelpotetpuré, glaserte gulrøtter, erter og smørsaus

Gammeldags karamellpudding med krem

Serveres med karamellsaus og marinerte bær

SALAT OG SMÅRETTER

Kremet hummersuppe

Tilsmakt Cognac (m)

250,-

Elgcarpaccio med holtefjellost fra Eiker

Serveres med ruccola og pinjekjerner og Worchestershire-majones (f,m,e,se,n)

250,-

Julesalat med hummer og andelever

Serveres på rød rabarbrasalat med avokado, asparges og syrlig majones (s,e,se,f)

270,-

Lun salat med kylling og ristet spekeskinke

Serveres med mango, avokado og kremet vinaigrette (m,se)

250,-

JULE A LA CARTE